Добри практики в образованието и реализирани проекти дискутираха на семинар

Добри практики в образованието и реализирани проекти дискутираха на семинар

Областен информационен център – Смолян проведе днес семинар на тема: „Добри практики в образованието, реализирани по проекти с европейско финансиране в област Смолян”. Основната цел на събитието бе да отговори на идентифицираната по време на информационните срещи с представители на ОИЦ – Смолян нужда от повече неформални срещи, които да подпомогнат развитието на партньорствата и да стимулират обмена на добри идеи на територията на област Смолян, съобщиха от ОИЦ.

В семинара взеха участие представители на образователните институции от област Смолян, които имаха възможност да представят и да се запознаят с реализирани успешни проекти, както и да дискутират актуални теми и научени уроци от изпълнението им.

Представители на Ресурсен център – Смолян споделиха опита си по проект „Да намерим път един към друг”, включващ различни инициативи с ученици от смолянски училища със специални образователни потребности, чиято цел е да улесни въвличането на тази целева група в образователния процес чрез различни методи, включително инструментариума на арт-педагогиката. Споделени бяха и опита от участието в съвместни иницативи с други европейски и трети държави и практиките, които се прилагат там при работа със деца със специални образователни потребности. Семинарът продължи с представяне на опита на СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”, VII СОУ „Отец Паисий“ и II ОУ „Проф. д-р Асен Златаров“, които споделиха впечатленията си от придобития опит чрез посещенията на чуждестранни учебни заведения и представиха своите виждания за модернизиране на образователния процес в смолянските училища, чрез възможностите, които европейското финансиране предоставя.

Вирни се горе