Детска градина „Родопчанче“ с благотворителен спектакъл в помощ на малката Ели

 Детска градина „Родопчанче“ с благотворителен спектакъл в помощ на малката Ели

Екипът на детска градина „Родопчанче“ в кв.Райково подготвя благотворителен спектакъл за събиране на средства за подпомагане лечението на 11-месечната Елисавета Кацарова. Това съобщи директорката Йордана Шопова. В спектакъла „Бабо Марто, при нас ела!“ ще се включват всички работещи в детското заведение. Той ще се състои на 1 март 2019г. от 10 часа в зала „Радост“ в детската градина. Цена на билета е 4,00 лева.

Събраните средства ще бъдат предоставени чрез сем. Кацарови на фондация Сиге АНС за разработване на ново лекарство за борба с рядко генетично заболяване.

„Братчето на малката Ели, Илия е в нашата градина. Разбрахме за заболяването на детето и решихме за 1 март – Баба Марта, и наближаващата пролет, да направим спектакъл с благотворителна цел. Всички събрани средства, ще бъдат дарени за подпомагане лечението на Ели“, посочи Шопова.

На 16 март т.г. Ели ще навърши една годинка, но няма да може да празнува рождения си ден. Момиченцето страда от тежко и много рядко заболяване, наречено „Алтернираща хемиплегия в детството“. Това е генетично заболяване, което се характеризира с различни симптоми. „Тази година не искаме подаръци за Ели. Подарете вашия подарък на организацията и дайте надежда на всички деца, страдащи от това страшно заболяване“, написа в профила си във фейсбук бащата на Ели Антон Кацаров.

Вирни се горе