Децата на загиналите служители от ОД на МВР - Смолян получиха коледни подаръци

Децата на загиналите служители от ОД  на МВР - Смолян получиха  коледни подаръци

За тринадесета поредна година Министерството на вътрешните работи организира национална благотворителна кампания за подпомагане на децата на загиналите и пострадалите при изпълнение на служебния си дълг служители на МВР.

Три деца от Смолянска област получиха подаръци и поздравления за коледните и новогодишни празници от директора на ОД МВР – Смолян старши комисар Николай Димов. Той им пожела преди всичко здраве, щастливи моменти с близки и приятели, както и успехи във всяко тяхно начинание, което да им донесе много радост през новата 2017 година.

Тази година децата на загиналите и пострадалите служители получиха преводи по сметките си сумата от 700 лева. Това стана възможно благодарение на хората, засвидетелствали подкрепата си чрез кратки съобщения и финансови дарения, и на служителите на МВР, които ежемесечно даряват средства от заплатите си за кампанията.

В продължение на години поддръжници на инициативата са и търговската верига „Технополис” и техни търговски партньори, които тази година осигуриха за всяко от децата ваучери на стойност 500 лв. Съпричастност към кампанията отново засвидетелстваха и от „Билла – България” ЕООД. От веригата децата получиха ваучери на стойност 150 лева. С тях може да се пазарува във всички магазини на двете вериги в цялата страна. Към тези подаръци за децата от област Смолян бяха включени и парични средства, дарени от ОД МВР – Смолян.

Средствата се набират целогодишно чрез изпращане на SMS на номер 1866 за абонатите на всички мобилни оператори или чрез гласово обаждане на 090051866 за абонатите на Vivacom. Цената на краткото съобщение е 1 лв. (без ДДС), а на гласовото обаждане – 0.99 лв. (без ДДС). Средства могат да се прeвеждат и по транзитна банкова сметка с IBAN: BG66BNBG96613100146501, BIC: BNBGBGSD, Българска Народна Банка, Централно управление. Натрупаните суми се разпределят между семействата на пострадали и загинали по време на изпълнение на служебните задължения служители от системата на МВР.

Вирни се горе