Деца засадиха дръвче пред библиотеката

Деца засадиха дръвче пред библиотеката

Първото ателие „Весели занимания – четем и творим” събра деца от Смолян, София и далечна Ирландия в Детски отдел на Регионална библиотека „Николай Вранчев” – Смолян. Лятното пътешествие за тях в страната на писаното слово започна с „Малкия принц” на Екзюпери. Децата научиха интересни факти за автора на звездния пътешественик и чуха откъси от книгата. За да изработят картички с послания до най-добрия си приятел, те изрязваха, лепиха, оцветяваха, а всички тези весели занимания бяха съпроводени с оживен разговор за строежа на астероидите, за опитомяването и за възрастта на Малкия принц – цели 75 години! ???? Днес на гости на децата в Детски отдел бяха специалисти от ТП ”Държавно горско стопанство” Смолян Йорданка Кацарова и Светлана Карапаунова.

Опознавателна лекция на тема „Опазване на околната среда и любов към природата” както и проведените творчески занимания от лесничеите, накараха децата от лятното ателие да споделят своите мисли за ролята на човека в съхранение чистотата на природата ни.

Личен пример за опазване на околната среда бе даден от горските специалисти чрез засаждане в района пред библиотеката на горскоплодно дръвче – офика, предоставено от Горско стопанство с. Борино. Срещата завърши с детския възглас „Ние сме новото ято природозащитници”!

Благодарим на специалистите, които съвместно с библиотекарите показа на децата, че всички заедно трябва да се грижим за опазване на природата. Какви ли приятни изненади готви утрешния ден в библиотеката, съобщиха от културната институция.

Вирни се горе