Дарения за пострадалото при пожар семейство в Момчиловци и за хора в нужда

Дарения за пострадалото при пожар семейство в Момчиловци и за хора в нужда

Днес, учениците от 4-ти клас на ОУ “Св. Св. Кирил и Методий” в Момчиловци и организаторите на Благотворителния концерт и базар от Езиковата гимназия “Иван Вазов” в Смолян, дариха събраните средства на пострадалото при пожар семейство.

"Четвъртокласици майсториха заедно със своите родители кулинарни изкушения и сувенири, от продажбата на които събраха 202 лв. От благотворителния концерт в РДТ на 13 декември т. г. средношколците дариха 2 230 лв. за възстановяване на изгорялата къща. Наред с това две прекрасни млади семейства от Момчиловци дариха средства за 15 Коледни пакета с хранителни продукти за нуждаещи се хора от селото. Така на празничната трапеза самотно живеещите, възрастни, болни или бедни родопчани ще могат да сложат храна, която иначе не биха си позволили. И още – служителите на реда от Полицейски участък в кв. Устово зарадваха две дечица без баща с топли зимни якета, обувки, спортни екипи и празнична почерпка.

Клуб “Милосърдие” в ПГТТ “Христо Ботев” пък изпрати два пакета с хранителни продукти от мащабната им акция на пострадалите при пожара и още едно социално слабо семейство. И всичко това в един ден", съобщи кметът на село Момчиловци Сийка Суркова. “Мисля, че съм най – щастливият кмет, в чието село се случват чудеса не само по Коледа”, допълни Суркова.

Вирни се горе