Бебето Александър има шанс да се върне при майката

Бебето Александър има шанс да се върне при майката

На 15 февруари Районният съд в Смолян ще се произнесе по делото за бебето Александър, което социалните служби отнеха от майка му Симона Алекова малко след раждането, случай, който Радио Кърджали следи. Магистратите ще трябва да постановят дали детето да бъде върнато на майка му или оставено в приемно семейство, където се намира и в момента. Магистратът Райна Русева, която е съдия по делото, каза: Решението ще бъде обявено на 15 февруари. Изслушана е майката, социален работник. свидетели разпитахме. В момента се полагат много добри грижи за детето. Майката осъществява срещи, за да не се прекъсва емоционалният контакт с детето. Срещите се провеждат в Социално подпомагане Смолян. Майката е категорична, че иска детето да бъде върнато при нея. Събраха се доказателства, че има подобряване на битовите условия. Не това е водещото, разбира се, но се работи и със самата майка, чисто емоционално и за подобряването на уменията й по програма, която е предложена от Социално подпомагане, предаде БНР Кърджали.

Адвокатът на Симона Алекова, Петър Николов: Очакваме решението на съда на 15 февруари. Надяваме се, че ще бъде в наша полза, защото смятам, че доказахме нашата правота. Доказахме, че Симона е един нормален, обикновен човек, че семейството иска да се грижи за детето и има всички условия, които са създадени за неговото отглеждане. Симона заяви, че сега е по-спокойна и в най-скоро време ще си върне детето.

Много хора от България и чужбина изразиха своята подкрепа към майката Симона. Създаде се и банкова сметка в подкрепа на майката. Петър Низамов – Перата от Българския юридически комитет лично се зае да помогне на Симона и на бебето – осигури й адвокат Петър Николов, помогна й в създаването и популяризирането на дарителска банкова сметка и не веднъж ходи до село Арда, за да се среща със семейството на Симона.

Вирни се горе