БЧК предостави хранителни пакети за деца в риск

БЧК предостави хранителни пакети за деца в риск

Националният съвет на Български Червен кръст за втора поредна година в съответствие със Стратегията на БЧК до 2020 г. за подкрепа на най-уязвимите групи в общността в условията на финансова криза, на свое заседание реши да предостави допълнителни средства за текущи разходи на областните червенокръстки организации, за хранителни пакети на деца в риск. На областната организация на БЧК Смолян отпуснатите средства са в размер на 2 000.00 / две хиляди / лв.,съобщиха за Smolyannews.com от секретариата на БЧК – Смолян.

С тези средства бяха закупени хранителни продукти и доброволците на БМЧК – Смолян приготвиха 200 коледни хранителни пакети за деца в риск от област Смолян, както следва: Баните – 15 бр., Борино – 15 бр., Девин – 25 бр., Доспат – 10 бр., Златоград – 20 бр., Неделино – 15 бр., Рудозем – 15 бр., Мадан – 30 бр., Смолян – 40 бр., Чепеларе – 15 бр..

Целевата група бе определена от комисия и децата отговарят на следните критерии: да са картотекирани в Приемните на БЧК, да са от многодетни семейства, да са в затруднено социално положение или да са с един родител.

Пакетите се раздадоха в периода 13 – 22 декември. Всеки пакет е на стойност 10.00 лв. и съдържа здравословни и подходящи храни – натурален сок, мед, консерви.

Вирни се горе