Архимандрит Висарион оглави светата Божествена Литургия на Рождество Христово в храм „Св.Висарион Смоленски”

Архимандрит Висарион оглави светата Божествена Литургия на Рождество Христово  в храм „Св.Висарион Смоленски”

На Рождественската служба присъстваха кметът Николай Мелемов и съпругата му Валентина

Архиерейският наместник на Смолянска Духовна околия архимандрит Висарион оглави светата Божествена Литургия на Рождество Христово в храм „Св.Висарион Смоленски.

По време на службата беше огласено патриаршеското и синодално Рождественско послание в което се казва: „В усилните времена, в които продължава да живее нашият свят и днес повече от две хилядолетия след откриването на великата тайна на благочестието, всички ние имаме още по-голяма нужда да се завръщаме всеки ден и всеки миг от своя живот към раждащия се днес Богомладенец, та укрепени от вярата си в Него и в Неговата неизменна божествена подкрепа, да черпим още и още от даром предоставените ни в Неговата света Църква благодатни сили, които единствени могат да ни помагат и да ни укрепват в нашата всекидневна борба. И, укрепени от тази вяра и от нашата надежда, да насочим своята любов към Бога и нашите ближни: към гладните, жадните и странниците (Мат. 25:35), към обезверените и обезнадеждените, та да заслужим благословението на Отца и да се окажем верни Христови ученици и достойни наследници на Неговото царство”, призовават в посланието Негово светейшество патриарх Неофит и митрополитите на БПЦ.

На Рождественската служба в храма присъстваха кметът Николай Мелемов и съпругата му Валентина, които получиха благословия от архимандрит Висарион. Зам.-областният управител Адриан Петров също присъства на св.Литургия за празника.

Вирни се горе