Административен съд - Смолян отваря врати за граждани, медии и институции

Административен съд - Смолян отваря врати за граждани, медии и институции

Административен съд – Смолян отваря врати за граждани, медии и институции в рамките на информационната кампания „Ден на отворените врати“, чийто старт е в 15:00 часа на 22.04.2019 г.

Инициативата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда, повишаване правната култура на гражданите и във връзка с Образователната програма „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури 2018/2019“. Основно място в реализацията й бе отделено за повишаване правосъзнанието на учениците и в частност на това как да защитават свои нарушени права. Гражданите ще могат да се запознаят с историята, дейността и структурата на съда, да разгледат сградата на съдебната палата, да научат повече за възможностите за предоставяне на съдебно-административни услуги и информация.

За трета поредна година партньор по програмата е СУ „Св. св. Кирил и Методий“ гр. Смолян. Програмата ще приключи с провеждането на симулативен административнонаказателен процес по действителен случай, на две инстанции, в който ще участват ученици от училището партньор.

Вирни се горе