Абсолвенти от випуск 2018 на Физико-технологическия факултет получиха дипломите си

Абсолвенти от випуск 2018 на Физико-технологическия факултет получиха дипломите си

На 11 април 2019 година абсолвентите на Физико-технологичния факултет към ПУ „Паисий Хилендарски” получиха своите дипломите. Тържественото събитие се състоя в Гранд хотел Пловдив.

„Поздравявам ви с този празник и форум на младостта, на мечтите ви, на всичко, към което сте се стремили през последните години. От днес навлизате в живота – очакват ви нови работни места, някои от вас ще продължат образованието си. Знанията, които получихте във Факултета, са вашата здрава основа да продължите напред.“, развълнувано приветства абсолвентите проф. д-р Невена Милева, Декан на Физико-технологичния факултет. „Днес аз и моите колеги сме радостни за вас и вашите успехи, но и малко тъжни, защото се разделяме с една група млади хора. Надявам се част от вас да се върнат като научни работници“, добави проф. Милева. С „На добър път“ и убеждението, че срещите със завършващите днес ще продължат и в бъдеще, приключи приветствието на Декана на Факултета. Отличничката Зара Андреева, бакалавър в специалност „Инженерна физика”, благодари на преподавателите от Факултета. „Вие ни подадохте ръка и ни поведохте по пътя на науката. Показахте ни как да се справяме сами. Помогнахте ни да израстнем и да помъдреем. Дадохте ни частица от себе си.“, сподели тя. Абсолветнката благодари на семействата и близките на завършващите, които са били тяхната тиха и невидима сила, която винаги ги е подкрепяла безусловно. На своите завършващи колеги Зара пожела: „Нека образованието е трамплин към вашите мечти! Вселената е пълна с избори, а изборът е в нашите ръце“. Абсолвентите, облечени в традиционното за такива случаи академично облекло – тоги и шапки, произнесоха студентската клетва, с която обещаха да пазят името на Факултета и Университета, да защитават достойно професионалната си подготовка, с труда си да допринасят за хуманизацията на света, за неговото по-добро бъдеще.

Специален музикален поздрав към абсолвентите бе подготвен от „Камерна музикална формация” към катедра “Музика” на Педагогическия факултет на Пловдивския университет. Своите дипломи получиха 130 дипломирани магистри и бакалаври, от които 20 са отличници. Те получиха грамоти, плакети и подаръци, които бяха осигурени с финансовата подкрепа на Издателска къща „Жанет 45“, Издателска къща Труд, Издателства „Просвета” и „Анубис-Булвест”. Фирма „Тилия“ дари цветя за отличниците

19 дипломанти от първия випуск бакалаври на Физико-технологичен факултет, база Смолян получиха своите първи документи за завършено висше техническо образование и професионална квалификация „инженер“. Част от тях вече продължават обучението си в степен „магистър” във Факултета. С „На добър час” преподавателите и служителите на Физико-технологичния факултет се разделиха официално със своите абсолвенти от „Випуск 2018”, но вратите на Факултета остават отворени за всеки от тях. Както и за всеки, който желае да трупа знания в полза на техническата мисъл, съобщи Велислава Райдовска.

Вирни се горе