18 пожара са възникнали в област Смолян през юли

18 пожара са възникнали в област Смолян през юли

През месец юли 2010 година на територията на област Смолян са регистрирани 42 броя произшествия, от които 18 пожара, 11 пъти оказване на техническа помощ, 4 аварийно-спасителни дейности, 4 дежурства с пожарна техника и 5 лъжливи повиквания,съобщиха от “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД МВР Смолян . От възникналите пожари 8 броя са с щети.Едино пожар е възникнал в заведение за обществено хранене, един в цех на фабрика, три пожара в електрически апарати и машини, 2 пожара в селскостопански постройки и и един в МПС.

Пожарите без нанесени материални щети са 10 броя.В Районно управление “Пожарна безопасност и спасяване” Смолян са възникнали 17 броя пожари,в РУ Мадан – 6 бр.; в РУ Златоград – 5 бр.;в РУ Девин, Чепеларе и Рудозем – по 3 бр. и в РУ Доспат, Баните и Пампорово – по 2 бр.

От “Пожарна безопасност и спасяване” съобщават още, че през летния сезон е повишена опасността от възникване на пожари. Вследствие на високите температури, стопанската дейност и благоприятните условия за туризъм най-големи рискове съществуват в горския фонд и съседните на него имоти. “Пожарна безопасност и спасяване” при ОД МВР Смолян призовава всички посетители на горите, работници, туристи, гъбари и други да спазват правилата за пожарна безопасност!

При забелязване на пожар или признаците на такъв, използвайте спешните телефони 160 и 112!

Вирни се горе