167 262 лева са предвидени за подпомагане храненето на децата до четвърти клас в област Смолян

167 262 лева са предвидени за подпомагане храненето на децата до четвърти клас в област Смолян

С Решение № 45 на Министерски съвет от 01.02.2010 г. е приета “Национална програма за по-пълно обхващане на учениците в задължителна училищна възраст”, Модул „Подпомагане храненето на децата от подготвителните групи в детските градини, децата от подготвителните класове в училище и учениците от І – ІV клас",съобщи ха от пресцентъра на областната администрация. Средствата за периода до 31.05.2010 по общини за област Смолян са разпределени по общини. Дейности по модула включват:

  1. Осигуряване на закуски, мляко, чай и плодове на децата в подготвителните

групи на детските градини.

  1. Подпомагане на обедното хранене и осигуряване на закуски, мляко, чай и плодове за учениците от подготвителните класове и от І – ІV клас в държавните и общинските училища, където е организирана целодневна организация на обучението и/или има възможност за столово хранене.

Бюджет на модула 20 000 хил. лв., в т.ч. мониторинг.

Подпомагане на хранене получават само присъстващи в клас деца и ученици и присъстващи в подготвителната група деца. Субсидиите може да се ползват за предоставяне на: а) плод и/или мляко и/или зеленчук и/или закуска; б) подпомагане на обедно хранене или закуска.

В училищата от интернатен тип или с общежитие и в детските градини средствата по модула могат да се добавят към разчетените в бюджетите им средства за хранене.

Вирни се горе