161 бакалаври и магистри получиха дипломите си в ПУ„Паисий Хилендарски”

понеделник, 16 април 2018 г.

В Академичната зала на Филиала на Пловдивския университет в гр. Смолян, на 14 април 2018 г., се проведе тържествената церемония по случай завършването на випуск 2017. Своите дипломи получиха 161 бакалаври и магистри от специалностите: Начална училищна педагогика с чужд език; Български език и английски език; Български език и история с културен мениджмънт; Информационни технологии, математика и образователен мениджмънт; Биология, човешко поведение и здраве; Туризъм; Маркетинг и Мениджмънт в туризма, съобщи доц. д-р Русалена Пенджекова-Христева.

Официални гости на академичната промоцията бяха: заместник-областният управител на област Смолян – Владимир Гърбелов; заместник-деканът на Факултета по математика и информатика – доц. д-р Боян Златанов; президентът на Ротари клуб – Смолян – Здравко Шехов, директори на базови училища и представители на различни образователни и културни институции в гр. Смолян. Официалната церемония по връчването на дипломите на поредния 53-ти випуск бе открита от заместник-директора по учебната дейност във Филиала – доц. д-р Русалена Пенджекова.

Първото приветствие към абсолвентите поднесе директорът на Филиал – Смолян – проф. д-р Илиян Иванов. Той ги поздрави с успешното дипломиране и отбеляза, че това е знаков момент, който изпълва със съдържание усилията на всички – студенти, преподаватели, служители и родители.

Заместник-областният управител на област Смолян – Владимир Гърбелов също отправи благопожеланията си към абсолвентите и изрази вълнението си като един от възпитаниците на Филиал – Смолян. Той пожела на завършилите успех и сили да намерят своето истинско призвание.

От името на абсолвентите слово произнесе Емилия Згурова от специалност Биология, човешко поведение и здраве – един от отличниците на випуск 2017. Тя изрече и Галилеевата клетва, която по традиция полагат всички дипломирани студенти на Пловдивския университет. След закриването на церемонията всички абсолвенти, гости и преподаватели, изпълниха празнично украсения двор на Филиала, за да вдигнат наздравица за успешното дипломиране и да запечатат празничните емоции с традиционната обща снимка на абсолвентите от випуск 2017 г.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009