В местните избори в Смолян ще участват 14 партии и коалиции

 В местните избори в Смолян ще участват 14 партии и коалиции

В местните избори в Смолян ще участват 14 партии и коалиции, регистрирани са и 8 инициативни комитети, които ще издигнат кмет и общински съветници

Общо 14 партии и коалиции са регистрирани в Общинската избирателна комисия (ОИК) в Смолян за участие в местния вот на 27 октомври. Първа на 12 септември се е регистрирала партия ГЕРБ. Регистрирани са още Воля, ЗНС,НФСБ, СДС, Движение заедно за промяна, ДПС, БСП, ВМРО, Атака, АБВ, Радикалдемократическа партия, Българска демократична общност и НОВОТО ВРЕМЕ.

Основните претенденти, които ще се борят за кметския стол в Смолян, са Николай Мелемов от ГЕРБ. БСП се спря на Стефан Сабрутев, местната коалиция НОВОТО ВРЕМЕ издигна Кирил Хаджихристев. Движението за права и свободи залага на Румяна Фиданова. НФСБ издига за кмет на Смолян сегашният заместник областен управител Владимир Гърбелов. Най-вероятно АБВ ще се спре на бившият народен представител Петър Кадиев, а Мирослав Фисински е независим. Повечето партии и коалиции ще участват в местния вот на 27 октомври и с кандидати за кметове на кметства, както и с листи за общински съветници. Не всички ще внесат предложения за пълна листа от 29 съветника.

Днес в 17.00 ч. изтича и крайният срок за регистрация на кандидатите за листи за общински съветници.

Вирни се горе