Затъмненията и емоционалният пик за хората

Затъмненията и емоционалният пик за хората

Новолуние в Дева на 1 септември и пълнолуние в Дева-Риби на 16 септември, със сигурност отговарят на необходимите условия и са затъмнения

Периодът, в който се намираме е период на затъмнения и е полезно да знаем какво представляват те, съответно какво е добре и какво не е подходящо да се прави в това време.

Според някои школи първото пълнолуние, което се случи на осемнайсти август в знаците Лъв-Водолей, има необходимата близост до възлите и това го прави лунно затъмнение. Според други големи имена в астрологията, разстоянието не е достатъчно близко.

Но, така или иначе, последващите две: Новолуние в Дева на 1 септември и пълнолуние в Дева-Риби на 16 септември, със сигурност отговарят на необходимите условия и са затъмнения.

Целият период, през който те се случват, се нарича коридор на затъмненията и обхваща времето от осемнайсти август до 16 септември.

Като цяло, затъмненията не са задължително нещо лошо и страшно, но при всички положения създават емоционално напрежение и промени в сферите (домовете), в които попадат в личния ви хороскоп и също така ако са в близост до ваши планети.

Най-обобщено за коридора на затъмненията може да се каже следното:

през периода е най-удачно да имате по-пасивно и изчаквателно поведение, да не взимате важни решения тъй като няма да сте емоционално балансирани и изборите, които правите, няма да са свободни.

За това пък времето е подходящо за: обръщане към себе си, размисли, равносметка и преосмисляне на темите, които са ви актуални, за почивка, пречистване както на физическо ниво (с диети, например), така и на ума и емоциите ви от всичко, което вече не ви служи и ви дърпа назад.

Най-благотворно влияние ще имат медитациите и заниманията с духовни практики и всичко, което ви е интересно в тази сфера.

Стойте повече в природата при всяка възможност – тя балансира и успокоява ума и емоциите по един естествен начин.

Вирни се горе