Лисица е атракция в Пампорово!

понеделник, 04 юни 2018 г.

Лисица се превърна в истинска атракция за туристите в Пампорово през изминалия уикенд, след като се появи в Ски зоната на курорта и съвсем необезпокоявано си потърси храна. Дивото животно позира и пред десетките изненадани посетители на курорта, които я заснеха със своите мобилни телефони пред един от ски гардеробите, предаде Дарик.

Между тях бе и треньорът по ски от Смолян Атанас Жисов, който обаче не е бил изненадан от появата на хитрото по природа животно.

„От миналата година още това животно се навърта. Свикнало е с хората, хапва, кой каквото му даде и бяга. Доста хора я хранят. Хубаво животинче, доверчиво е“, коментира Жисов.

Основно за лисицата обаче, според Атанас Жисов се грижат служителите от Планинската спасителна служба, които специално за нея се снабдяват с гранули за домашни животни. За целта има и специален съд, който стои на един от прозорците на службата. Дивото животно е свикнало с това и когато огладнее се качвало на близката пейка, похапвало и си тръгвало отново.

В последните дни обаче спасителите забелязали и промяна в навиците на лисицата, която необичайно за сега , вземала храна и бягала в гората.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009