Как да бъдем по-щастливи всеки ден

Как да бъдем по-щастливи всеки ден

Знаехте ли, че човек може да се самообучи да бъде щастлив? Това не е новина, но изисква определени усилия. Ето няколко предложения, които може да ви помогнат да се чувствате по-щастливи – във всеки един момент от ежедневието ви. Надяваме се, че тази информация ще ви бъде особено полезна в началото на новата бизнес-година…

Създайте си ритуали Такъв ритуал може да бъде ежедневното водене на дневник – в края на деня. Напрежението от деня със сигурност често продължава да ви тормози, дори когато вече сте в леглото. Много хора обаче намират този модел на самоанализ особено успокояващ.

Мислете за какво сте благодарни Всяка сутрин се опитвайте да изброите онези неща, които ви карат да се чувствате благодарни на живота. Фокусирането върху позитивното напомня, че животът е нещо повече от серия от стресови ситуации и прави лошите моменти по-лесно поносими.

Гледайте на щастието като на основна валута Начинът, по който прекарваме деня си – в тревоги и напрежение – не спомага да се чувстваме богати на щастие. Специалистите препоръчват да отделяте време за медитация и да се опитате да изтриете чувството на вина, когато продуктивността ви е ниска. Медитацията помага, но чувството за вина отнема повече време.

Отделяйте време на живите връзки Много хора днес прекарват повече време с компютъра си, отколкото с близките си хора. Вземете решение да отдадете приоритет на приятелите и семейството. Живите същества са по-добри компаньони, отколкото електронните устройства.

Помогнете на себе си като помагате на другите Вероятно ежедневно попадате в ситуации, в които бихте могли да помогнете, но отминавате или дори се дразните и изнервяте. Опитайте обаче друг подход: вместо да се ядосвате на възрастната баба, която се бута първа да влезе в автобуса, подайте й ръка да се качи. Чрез подобни жестове не само ще си спестите негативизъм, а ще направите деня си по-добър и щастлив.

Вирни се горе