Годината на късмета

Годината на късмета

След няколко дни, на 14-ти февруари, според китайския хороскоп настъпва годината на металния тигър. Освен пищни тържества и шумно отбелязване на празника, с китайската нова година са свързани и вярвания за това, какви ще бъдат следващите няколко месеца за хората.

Сега е идеалното време да извадите металните фигурки за декорация на интериора, да поставите медна купа с плодове в центъра на холната маса и да се възползвате от ефектните бижута, било то сребърни, златни или платинени. Колкото по-ярки и големи са те, толкова по-щастлива година ви очаква според китайската астрология.

Източните вярвания съчетават в астрологията си пет елемента – метал, вода, дърво, огън и земя. Настъпващата година е времето на металния тигър – онези, които се надяват на богатство, виждат в метала жълтия цвят и златото.

Тигърът е динамично и енергично животно, за което не са типични застоят и мудността. То символизира лидерството, подвижността и добре развитата индивидуалност. Носи късмет на амбициозните и упорити хора, които не разчитат на покровителство в работата си. Изявените лидери ще се радват на подкрепата на случайността, а годината обещава да е силна за всички ръководители, свикнали да се борят за успеха си, а не да го получават наготово.

Тигърът не е мирно животно. Ако се впускате в ново начинание, не разчитайте на мирен, спокоен и безконфликтен развой на събитията. Периодът обещава успех в кариерата и бизнеса, добри печалби за всички, които са всеотдайни и настроени да успеят в работата си.

Годината на металния тигър е подходяща за пътувания, промени и развитие.

Всеки един от петте елемента според китайските вярвания носи късмет и развитие в различни части на бизнеса. Металът предвещава успех във финансовия сектор, сферата на забавленията и енергодобива. Той носи успех и на онези, които се занимават с компютри и технологии, инженерна дейност, банкерство и автомобили. Земята е елементът на начинанията, свързани със земеделската собственост, хотелиерството, застрахователното дело и тежката индустрия. Годината на водния елемент пък ще донесе успех на всеки, който се занимава със спа услуги, корабоплаване, транспорт и комуникации.

Вирни се горе