Елегантните нови обувки започват да убиват само след 34 минути

Елегантните нови обувки започват да убиват само след 34 минути

Средностатистическата жена издържа в новия си чифт елегантни обувки само 34 минути преди лицето й да се изкриви от болка, съобщи в. “Сънди телеграф”.

Анкета сред 4000 жени показа обаче, че въпреки неудобството болките не могат да спрат 20 процента от тях да носят убийствени токчета. Всяка четвърта анкетирана призна, че си взима удобни обувки за смяна, когато излиза вечер. А повече от половината са се връщали боси заради проблеми с обувките. 50 процента притежават елегантни обувки на токчета, които ги убиват, но въпреки това ги пазят, защото изглеждат страхотно.

Анкетата, в която са участвали британки на възраст от 18 до 65 години, установи, че най-често жените имат по 18 чифта обувки. От тях девет чифта са обувани само веднъж или два пъти, а други четири чифта са твърде неудобни, за да бъдат носени. Една трета от анкетираните признават, че са пристрастени към обувките.

Всяка пета преценява другите жени по това какво носят на краката си. При стандартните 8-сантиметрови токчета 75 процента от тежестта пада върху предната част на стъпалото. Затова и там се получава това чувство за горене. То може да доведе и до заболяване както на краката, така и на гръбнака.

При дълго стоене прав тежестта се увеличава и се стига до положение, при което болката е постоянна. Изследването е направено за лансирането на стелките Insolia, които облекчават болката от високите токчета и удължават до три пъти времето, през което обувките остават удобни.

Вирни се горе