В Художествената галерия бе открита уникалната експозиция с шедьоври на Пловдивската бохема

събота, 25 юли 2020 г.

Тази вечер в Художествената галерия в Смолян беше открита изложба с шедьоври на петимата пловдивски бохеми. Великолепните творби на Георги Божилов, Енчо Пиронков, Йоан Левиев, Христо Стефанов и Димитър Киров зарадваха ценителите на изобразителното изкуство. Директорът на галерията Иван Пеев откри изложбата и благодари на нейния куратор Петър Пиронков. Известният живописец, който твори и в Смолян, за трета поредна година представя експозиции с уникални творби от проекта му „Летни изложби в Смолян“. Пиронков благодари на всички, които са дошли на изложбата, както и на Иван Пеев, помогнал за организацията й. Зам.-областният управител Адриан Петров поздрави присъстващите и представи петорката на пловдивската бохема.

В експозицията са включени над 40 маслени творби и акварели на големите художници. Сред произведенията на творците, оставили дълбока следа в българската култура, са както монументални платна, така и малки шедьоври. Обхванати са всички периоди от тяхното богато творчество.

Изложбата е на високо художествено ниво, отличава се с голямо разнообразие и е без комерсиална цел, посочи Петър Пиронков.

За това, че тази уникална експозиция е едно духовно преживяване за Смолян и Родопите се убедиха всички, които присъстваха на откриването й.

Изложбата може да се разгледа до края на месец септември т.г.

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009