Написано от Вас

понеделник, 11 юни 2012 г.

Национален пленер на детската рисунка „Пещера 2012”

От 7 юни до 9 юни в гр. Пещера се проведе Национален пленер на детската рисунка „Пещера 2012”, организиран от Община Пещера и НЧ „Развитие-1873”.

Ние възпитаници от кръжока по „Изобразително изкуство” при Народно читалище „Христо Ботев-1871” град Смолян – Калояна Кашерова, Мария Пепеланова и Йоан Хубенов, с ръководител Розета Субашиева, участвахме в Националния пленер на детската рисунка. Деца от различни градове от цяла България- гр. София, гр. Благоевград, гр. Пловдив, гр. Девин, както и две групи от гр. Пещера, участваха заедно с техните ръководители. Посетихме невероятно красиви места и се запознахме с много нови бъдещи и утвърдени художници.

Откриването се състоя в художествена галерията „В. Стайков” от кмета та Община Пещера- г-н Георги Козарев. Там се ентусиезирахме от живописните картини на Снежана Генева- художничка от гр. Батак. Разгледахме картините на Георги Машев, които ни бяха представени в Историческия музей. Вдъхновихме се от много художници, красотата на самия град и нарисувахме различни пейзажи и графики, чрез които представихме града през нашите очи.

Ще запомним как изглеждат – Старата поща, фасадата на читалището, църквата „Св. Петка” и нейната камбанария, Историческия музей, часовниковата кула „Сахата”, къщата с часовника, паметника на загиналите от Пещера, парковете и чинара на площада. Участниците от НЧ „Христо Ботев-1871“ бяхме наградени с грамоти и предметни награди, и обградени със специално внимание от организаторите, защото това е родния град на нашата незабравима Фани Бенова! Изложбата с творбите, нарисувани по време на детския пленер са вече изложени в центъра на самия град и всеки който пожелае може да ги разгледа и дори да се насърчи да рисува.

Калояна Кашерова кръжок по „Изобразително изкуство”

Източник: SmolyanNews.com

Коментари (0)

*За да поставите коментар трябва да сте регистриран потребител.

Новините по общини

Архив

2020
2019
2018
2017
2016
2015
2014
2013
2012
2011
2010
2009