Тази вечер отново джаз под звездите на върх Перелик

Тази вечер отново джаз под звездите на върх Перелик

За 11-ти пореден път ще се проведе „Перелик Еко Джаз Фест". Фестивалът се провежда на над 2191 м надморска височина на връх Перелик, в полите на Родопите. Той се организира ежегодно в последната седмица на юли, като тази година има участници от Сърбия, САЩ, Франция и България. Вече е изградена сцената, която се огражда с повече от 4 000 бали слама, на която ще се изявяват български и чуждестранни певци и музиканти от цял свят.

Идеята на фестивала, който се провежда на връх Перелик в района на “Къщата на Мечките” е за максималното единение между артисти и публика с естествената природна среда, а входът е свободен за всеки фен на джаз музиката. За осветление се използват лагерни огньове и свещи. Електричеството се ползва само за инструментите и озвучаването на музикантите. Събитието е тази вечер.

Джаз фестът е най-големият летен музикален форум в Южна България, който се превърна в значим за много посетители от България и Европа. Миналогодишният “Перелик Еко Джаз Фест” бе посетен от над 5000 човека. Изданието на фестивала тази година е под патронажа на Негово превъзходителство посланика на САЩ Ерик Рубин, съобщи за SmolyanNews.com основателя на събитието Кирил Асенов.

Вирни се горе