Сребърен медалист на Кулинарна купа на Бъргария 2013 и носител на многобройни други награди е шеф-готвач в Клуб „Венус“

Сребърен медалист на Кулинарна купа на Бъргария 2013 и носител на многобройни други награди е шеф-готвач в Клуб „Венус“

Светлозар Георгиев се занимава с кулинария от 2000г. Това му дава възможност да обиколи почти цяла България. Той няма кулинарно образование, но е имал възможността да работи в едни от най-добрите ресторанти и да се учи от извора, разказа за Smolyannews.com шеф-готвачът на Клуб „Венус“ в Смолян Светлозар Георгиев.

В света на кулинарното изкуство го въвежда Августин Пейчинов, който приживе има ресторант в Ню Йорк. Светлозар работи в неговия френски ресторант в София в продължение на четири години. Професията му дава възможност да пътува много. Посещава Франция, Швейцария и с очите си вижда как работят хората и не правят и един компромис с качеството на продуктите, разказва Светльо, като допълва, че на нас ще ни отнеме сигурно още поне 15 години за да се доближим поне малко до това ниво. Любимите му продукти с които работи са трюфели, гъши дроб и телешко – може поотделно и в комбинация, така също и морските продукти. Самият той, обаче се храни много семпло.

Георгиев е сред най-изкусните виртуози на гурме-кухнята, който не просто готви вкусно, а създава шедьоври. Отскоро традиционните му и екзотични ястия доставят наслада на клиентите на един от най-добрите ресторанти в Смолян Клуб „Венус“. Под ръцете му храни, подправки и сосове се обработват и подреждат в перфектно изпипани форми, за да създадат цялостно изживяване на изтънченост у посетителите на ресторанта.

Вирни се горе