Неделински двуглас ще изнесе концерти на крепостта "Цари Мали Града"

Неделински двуглас ще изнесе концерти на крепостта "Цари Мали Града"

Кметът на с. Белчин, община Самоков – Венета Балабанова е отправила покана до община Неделино и ансамбъл «Китка» при НЧ «Светлина – 1938» – да изнесе два самостоятелни концерта на 13 и 14 октомври тази година на осемнадесетвековната крепост Цари Мали Града, по повод Празника на селото и освещаването на икона – пазителка на стария град, съобщиха от общината.

Четиридесет и двама певци, свирачи и танцьори ще веселят белчинчани и самоковци на 13 и 14 октомври със своите песни и танци и с прочутото неделинско двугласно пеене.

Сред солистите на ансамбъл «Китка» се открояват имената на сестрите Анета и Снежана Чакърови, Ивет Чандърова, Снежана Кисьова и Христо Минчев. В програмата на ансамбъла са включени вечнозелените песни на планината – «Девойко мари, хубава», «Мила ми е, мамо, драчка ми е», «Седи мома на край ряка», «Дощерю моя, майчина», «Севдинко, първо ми любе», «Горо ле, горо, зелена»…

Освен концертите в община Самоков, самодейците от ансамбъл «Китка» и официалните представители от общинската администрация ще се запознаят и със забележителностите на Самоков, свързани с Българското Възраждане.

Вирни се горе