Написано от Вас: Тържество в Дома за стари хора с.Фатово

Написано от Вас: Тържество в Дома за стари хора с.Фатово

На 21 май 2013 г. „Св.Константин и Елена“ се проведе тържество в „ Дома за стари хора“ село Фатово от 11.00 часа в новопостроения параклис в двора на дома, коЙто носи името „Св.Константин и Елена“ беше отслужена литургия. След приключване на същата започна тържеството в двора на дома по случай празника.

Тържеството беше открито от наи- малките участници в него трима от най-малките гайдаря от читалищего при НЧ „Христо Ботев-1871“ с ръководител Костадин Илчев. Със изнесените сюити децата приковаха вниманието на всички присъстващи и тържествено бяха оплодирани и след тях пред микрофоните .Певческия състав „Евридика“ с диригент Славка Метексинова при читалището, които изпяха пет пести от които хората много се развълнуваха и даже три двоики заиграха валс под звуците на песента а на пиянато бе корепетиторката Людмила Белева.

След „Евридика“ , фолклорната група при читалището н село П.Серафимов с ръководител Кайджиев изпяха няколко родопски песни. Края на тържеството сложи малката група от чаталище „Орфееви гори“ от квартал Райково с три гайди и една певица.

Георги Падешев

Вирни се горе