Фолклорна палитра във верните концерти на Рожен

Фолклорна палитра във верните концерти на Рожен

Истинска фолклорна палитра ще се извие над Родопа планина през вечерите на Националния събор на народното творчество и животновъдство „Рожен-2015“. В големите концерти на 17 и 18 юли на най-голямата сцена на Роженските поляни ще звучи музика от различните фолклорни области на родината и най-вече любимите родопски ритми. На 17 юли от 20,00 до 24,00 ч. ще е гала спектакълът „Рожеенски звездоброй“. На сцената ще излязат Нелина, Ивана, Преслава, Емилия, Деси Слава и Славка Калчева, Николай Славеев и Росица Пейчева, които под съпровода на оркестър „Плам“ ще изпълняват само български народни песни. Специално за случая, всички изпълнители ще са облечени с народни носии. Концертът ще приключи с празнични илюминации , а след това започва народно веселие с „Виевска фолк група”

Големият концерт на 18 юли ще е посветен на Родопите. „Родопската вечер“ ще започне в 21,00 ч. и в нея ще участват Фолклорен ансамбъл „Родопа“, оркестрите „100 каба гайди“ и „101 каба гайди“ , НУФИ-Широка лъка, Румен Родопски, Димитър Керемедчиев, Златина Узунова, Валя Балканска, Петър Янев, Севда Симеонова, Атанас Тодоров, Тинчо Севдалинов, Стефан Янев, Величка Тодорова, Златко Кафеджиев, Савка Сариева, Ана-Мария, оркестър „Рожен“ и оркестърът на Тинчо Севдалинов.

След финала на концерта на сцената ще излезе Ансамбъл „Чинари“ който ще представи своя спектакъл „Орфей в Космоса“, а след това от 24,00 ч. отново ще има народни веселби.

Вирни се горе