Елена Хайтова и Никола Гигов представиха новите си книги

Елена Хайтова и Никола Гигов представиха новите си книги

В зала „Атанас Капитанов” в НЧ „Христо Ботев-1871” в Смолян се проведе творческа среща с писателите Елена Хайтова и Никола Гигов, съобщи Кристина Владимирова. Поводът за срещата бе представяне на най-новите книги на авторите.

Елена Хайтова, като дъщеря на известния именат писател Николай Хайтов, ни разказа няколко истории от нейната книга „Шарилки по пътя”. Така представените от нея шарилки любопитно ни загатнаха колко колоритна е най-новата й книга. Следвайки пътя на баща си, тя продължава да ни радва с истории от любимата Родопа планина, любимата каба гайда. Не напразно откриването на срещата бе сложено от двайсетина гайдаря, които ни накараха да се потопим в света на гайдата и ни пренесоха в прекрасните родопски приказки на Елена Хайтова. Никола Гигов е уважавана личност за града ни. С неговите многобройни разкази и истории от неговия живот, наситени с толкова много знание и история, той ни представи себе си по света и у нас. Наред с това ни презентира и своята нова книга „Шалче от зора”. Името й е толкова интересно, колкото и самата книга. А посланието в нея нека всеки един от нас открие като я прочете.

Толкова интересна е историята ни. Толкова много още има да откриваме и да научаваме за нея. Елена Хайтова и Никола Гигов са хора, дълбоко запознати с нея. Именно за това техните произведения на литературата са интересни и най-вече родни, за народа. Всяко следващо е наситено с повече фолклоризъм и любов към планината!

Вирни се горе