Задържаха бивш затворник за убийството на 45-годишната Роза Мачокова в Пловдив

Задържаха бивш затворник за убийството на 45-годишната Роза Мачокова в Пловдив

Бивш затворник е задържан за кървавото убийство на 45-годишната Роза Мачокова в Пловдив, извършено вчера сутринта.

Това съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов, цитиран от “Фокус”. По думите му арестуваният е излежал присъда за друго убийство.

Жената бе намерена с множество наранявания и с прерязано гърло в градинка между улиците „Здравец" и „Студенец" в район „Южен" на път за работа.Мачокова била камериерка в хотел. Около 6 часа сутринта излязла за последен път от дома си, за да отиде на работа. Тогава била нападната на една от алеите в градинката. Мачокова е семейна и има двама сина – на 20 и на 22 години и е родом от смолянското село Мугла.

В хода на работата са били задържани четирима заподозрени, съобщиха от пресцентъра на ОДП-Пловдив. Те са безработни и без адресна регистрация, двама от тях криминално проявени и са осъждани за редица тежки престъпления. Постепенно кръгът на заподозрените се стеснил и затворил до един от тях – мъж на 41 години.

Министър Цветанов допълни, че той е посочил местопрестъплението и мястото, където е скрил ножа, с който е извършено убийството. Мъжът е задържан за 24 часа. ДНК експертизите са назначени за днес.

Вирни се горе