Полицаи,данъчни и ветеринарни специалисти погнаха туристически и търговски обекти в област Смолян

Полицаи,данъчни и ветеринарни специалисти погнаха туристически и търговски обекти в област Смолян

Осигуряването на добър обществен ред, сигурност, безопасност и спокойствие за жителите, гостите и туристите в област Смолян е приоритетна задача на служителите от ОД МВР – Смолян. С цел противодействие и разкриване на престъпления в отраслите “Търговия” и “Туризъм” и гарантиране на безопасността и сигурността на туристите в нашия регион през зимния сезон и във връзка с предстоящите Коледни и Новогодишни празници, за времето от 08.30ч. на 21.12.2010г. до 19.00ч. на 22.12.2010г. в област Смолян се проведе специализирана полицейска операция с участието и на служители от териториалните служби на НАП, РВМС, РИОКОЗ, Комисията за защита на потребителите и група “Миграция” при ОД МВР – Смолян. Съвместните екипи проверяваха туристически и търговски обекти и местата за подслон. В рамките на операцията се извършиха проверки за продажба и съхранение на склад на акцизни стоки без бандерол или със стар такъв; за продажба на алкохол на лица под 18 години; за наличие на документи с невярно съдържание, свързани с дейността на търговските обекти. В местата за подслон се извършиха проверки за вписването на настанените лица и воденето на специалните регистри, както и за пълното попълване на адресните карти. В туристическите обекти се проверяваше за наличието на необходимите документи, удостоверяващи правото на съответния хотелиер да извършва този вид дейност, както и договорите с тур-операторските фирми и редовността на счетоводните документи. По време на операцията са проверени общо 132 търговски обекта, 128 места за подслон и 16 туристически обекта.

В ресторантите на два от проверените хотели в КК Пампорово са открити 13 кг месни продукти без необходимата маркировка. Продуктите са иззети, а на материално отговорните лица са съставени актове за административни нарушения от служителите на РВМС. В места за подслон – Служителите на РУП – Мадан са съставили 4 (четири) протокола за предупреждение по ЗМВР за непълно попълнени данни в регистрите на местата за подслон; Служителите на РУП – Девин са съставили 5 (пет) констативни протокола във връзка с изискванията на Наредбата за категоризация на обектите; Служителите на група “Миграция” при ОД МВР – Смолян са връчили две разпореждания на основание чл.55, ал.1. от ЗМВР Дадени са указания относно регистрацията на граждани от страни – членки на ЕС, проведени са разговори с новоназначени управители на хотели относно регистрацията на чужденци, воденето на регистрите и предоставянето на информация за настанените чужденци на съответните служби. В туристически обекти – няма констатирани нарушения.

Във връзка с осигуряването на добър обществен ред, сигурност, безопасност и спокойствие за гостите и туристите в област Смолян от 15 декември тази година в най-големия курорт в областта- Пампорово патрулира първата за страната ски-полиция. Ежедневно петима полицаи – добри скиори от ОД МВР – Смолян следят за реда по пистите в екип със служители на “Пампорово” АД. Основна задача на ски-патрулите е осигуряване на добър обществен ред, спазване на наредбите на общините Смолян и Чепеларе, недопускане на хулигански прояви и присъствие на пияни скиори на пистите и навлизане на скиори в забранени и опасни участъци. Наред с това в курорта е осигурено засилено полицейско присъствие за гарантиране на добър обществен ред около заведенията, търговските обекти и местата за настаняване, както и за организацията и контрола на движението по пътищата.

Вирни се горе