Побойниците от Златоград влизат в съда

Побойниците от Златоград влизат в съда

Районна прокуратура – Мадан е внесла обвинителен акт в Районен съд – Златоград, срещу Лютви Хаджиюсеин, Сезер Хаджиюсеин и Раим Хаджиюсеин, за това, че на 10.03.2013г. за времето от 22.15 ч. до 22.30 ч. в гр. Златоград на площадката пред входната врата на игрална зала “Жокер” и в игрална зала “Жокер” намираща се на ул.“Беловидово” №23 в Pлатоград, с нанасяне на удари с ръце в областта на главата и удари с крака, и събаряне на пода на площадката пред входната врата на игрална зала “Жокер” в Златоград са причинили на Виктор Баткаджов лека телесна повреда, изразяваща се в „Контузия на главата” и „Сътресение на мозъка”, както и „Контузия на лицето”, „Кръвонасядания по лицето” и „Травматичен оток по лицето”.

Тримата обвиняеми са действали при съучастие, като съизвършители. Побоя е нанесен на Бакаджов, в качеството му на длъжностно лице – „Крупие в игрална зала” към „АБ И МД” ЕООД гр. Първомай, в игрална зала „Жокер”.

Срещу тримата са повдигнати обвинения и за престъплението едро хулиганство, изразяващо се в извършване на непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото – предизвикване на скандал, нанасяне на побой, и отправяне на обидни и цинични думи, изрази и закани, съобщи говорителят на прокуратурата Иван Спиров.

Обвиняемите са се противопоставяли и съпротивлявали срещу предприетите действия на дежурните полицейски служители при осъществяване изпълнението на задълженията им по опазване на обществения ред, като извършеното деяние е съпроводено със съпротива срещу орган на властта и по своето съдържание се отличава с изключителен цинизъм и дързост.

За престъпленията се предвижда наказание лишаване от свобода за срок до пет години.

Вирни се горе