Пенсионират МВР-шеф, свързан с убийствата на Въча

Пенсионират МВР-шеф, свързан с убийствата на Въча

Началникът на Специалното охранително поделение на МВР в Пловдив Павел Костадинов, с чийто джип двойният убиец от язовир “Въча” Виктор Траянов се опита да избяга, е подал рапорт за пенсиониране.

Това заяви директорът на Областната дирекция на МВР в Пловдив главен инспектор Тодор Чонов, цитиран от Дарик радио. Той обаче отрече решението на Костадинов да е продиктувано от трагедията в понтонната къщичка.

Началникът на СОП на МВР в Пловдив бе разпитан в Смолянския окръжен съд преди 4 дни. Той бе извикан да дава показания заради това, че задържаният за двойното убийство се опита да избяга с неговия джип “Тойота Лендкруизър”. Костадинов е приятел с бившия митничар и собственик на понтона, на който стана престъплението – Валентин Пеев, и често посещавал мястото, но във въпрпосната вечер не е бил там.

Софиянците Борис Сбирков и Мартин Кючуков бяха убити на 16 ноември в понтонна къщичка. Седмица по- късно Пловдивският апелативен съд наложи най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража" на обвинения в убийството им 30-годишен Виктор Траянов, също от София.

Вирни се горе