Невръчен акт за административно нарушение стана причина за отмяна на наказателно постановление

Невръчен акт за административно нарушение стана причина за отмяна на наказателно постановление

Касационен състав на Административен съд – Смолян потвърди решение №398/25.11.2015г. на Районен съд – Смолян, с което е отменено наказателно постановление, издадено от началник отдел “Рибарство и контрол-Южна България” към Изпълнителна агенция по рибарство и аквакултури. Делото беше образувано по жалба на М.Д.

Наказателното постановление е издадено за нарушение на Заповед №РД09-152/09.03.2015г. на министъра на земеделието и храните и чл.30, ал.3, т.1 от ЗРА и осъществен състав на чл.70, ал.1 ЗРА. С него на М.Д. е наложена глоба в размер на 1500лв.

С решението си магистратите приеха, че решението на районния съд е правилно и че не са допуснати нарушения на процесуалните правила.

„За да отмени наказателното постановление съдът по същество е приел, че в административно-наказателното производство е допуснато съществено процесуално нарушение. Този свой извод съдът обосновава с невръчване на препис от акта за установяване на административното нарушение на наказаното лице.“ – се посочва в решението на магистратите.

РЕШЕНИЕТО е окончателно и не подлежи на обжалване.

Вирни се горе