Масов бой в Устово, наложи се физическа намеса на 14 полицейски служители

Масов бой в Устово, наложи се физическа намеса на 14 полицейски служители

В понеделник, малко след полунощ в РУ-Смолян на телефон 112 е получен сигнал за възникнал скандал в кв. Устово на ул. „Васил Райдовски“, който в последствие прераства в масово сбиване. В него участвали мъже и жени, които са в роднинска връзка. За възстановяване на обществения ред и спокойствието на жителите са взели участие три полицейски автомобила и 14 полицейски служители, които се наложило са използват физическа сила и помощни средства. Никой от участващите в побоя не е потърсил медицинска помощ.

Причината за възникналия скандал и побой е от битов характер. След пристигане на място, от полицаите е констатирано унищожаване и повреждане на МПС, входна врата и прозорец на къща. 2 лица са задържани за 24 часа в РУ-Смолян и са съставени общо 15 АУАН. 12 от тях са по Наредба №1 на община Смолян за опазване на обществения ред, според която за нарушение на нощната тишина се налага санкция в размер от 50 до 2000 лева.

Съставен е един АУАН по Закона за гражданската регистрация и един по ЗБЛД. За противозаконно нарушаване на физическата неприкосновеност на служител на МВР при изпълнение на служебните му задължения по Закона за МВР е съставен един АУАН, а наказанието е глоба от 500 до 1000 лева. За повредения автомобил, входната врата и прозорец на къщата се извършва проверка. Няма пострадали полицейски служители, както и полицейски автомобили, разказаха от пресцентъра на полицията.

Вирни се горе