Без тежки престъпления по време на Роженския събор

 Без тежки престъпления по време на Роженския събор

Образувани са производства за притежание на оръжие, за хулиганство и за пожар в товарна кола

По време на провеждане на Националния събор на народното творчество „Рожен 2019“ не са регистрирани тежки престъпления и инциденти, информират от пресцентъра на ОД МВР Смолян. Образувано е едно бързо производство за незаконно притежаване на огнестрелни оръжия и боеприпаси. Образувани са две досъдебни производства по общия ред – едното за хулиганство, а другото за пожар в товарен автомобил.

При извършване на полицейска проверка в палатковия лагер на Роженските поляни в събота, в палатка, собственост на 31-годишен пловдивчанин, са открити незакони оръжия – един пистолет с един патрон в пълнителя, една ловна пушка, с монтиран на нея фенер и лазерен прицел, както и 2 бр. ловни патрони калибър 12 и 18 бр. малокалибрени патрони. Местопроизшествието е посетено от дежурна оперативна група. Оръжията и боеприпасите са иззети, а притежателят им е задържан за срок от 24 часа. Работата по случая продължава.

На 20 юли 25- годишен мъж от с.Оряховец, общ.Баните се жалвал за това, че същия ден, в палатков лагер на Рожен, неизвестни лица, представили се за охранители, са нанесли побой на тъжителя и на негови приятели и са им счупили озвучителната техника. Извършителите се установяват от органите на реда.

Третият инцидент е станал в неделния ден на пътя Чепеларе-Смолян. В товарен автомобил със смолянска регистрация, собственост и управляван от 34-годишен мъж от с. Смилян. Изгорял е целия автомобил и превозваните 250 бали слама. Пожарогасенето е осъществено от РС"ПБЗН"-гр.Чепеларе. Причините за възникналият пожар са в процес на изясняване. Образувано е досъдебно производство.

Вирни се горе