86 000 кутии контрабандни цигари откриха на ГПУ-Крумовград

86 000 кутии контрабандни цигари откриха на ГПУ-Крумовград

На 07.05.2012 г. около 05:30 ч. граничен патрул от Гранично полицейско управление Крумовград, в района на село Гугутка, община Ивайловград спира за извършване на проверка микробус “Мерцедес Спринтер» с българска регистрация, управляван от български гражданин Д.А., на 23 години, от гр.Ивайловград.

При проверката се оказало, че микробусът е натоварен с голямо количество контрабандни цигари, внесени през зелената граница от Гърция – 172 мастербокса с общо 86 000 кутии.

Проведени са допълнителни оперативно-издирвателни мероприятия, при които в района на Ивайловград е задържан джип „Нисан”, с българска регистрация, управляван от български гражданин М.Д., на 32 години, от гр.Ивайловград. Джипът е пилотирал микробуса при преминаването на границата и движението към вътрешността на страната.

В района на село Железино, община Ивайловград, е задържан трети автомобил “Фолксваген Пасат” с българска регистрация, с две лица С. Р., на 24 години от гр.Хасково и А.Т. на 22 години от гр.Харманли – също свързани със случая по контрабанда на цигари. Лицата и трите автомобила са задържани. Образувано е досъдебно производство под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

За случая са уведомени териториалните звена за борба с организираната престъпност в Кърджали и Хасково. Работата по случая продължава.

Вирни се горе