Владимир Уручев : Върви неудържим процес от 1 година – отдалечаване на България от Европа

Владимир Уручев : Върви неудържим процес от 1 година – отдалечаване на България от Европа

Върви неудържим процес от една година – отдалечаване на България от Европа и постоянна загуба на доверие. Това заяви пред членове и симпатизанти на ГЕРБ в Смолян евродепутатът от ЕНП/ГЕРБ Владимир Уручев като даде и няколко примера. Комисар не приема български министър. Комисар пише писмо до български министър и отговор няма. Комисарят пише второ писмо и отговор отново няма. България е делегирала права на Европейската комисия да прави преговори за Южен поток. В същото време зад гърба на комисията прави такива промени, че да се фаворизира този проект.

„Ако вие сте на мястото на комисията, какво ще си мислите? Каква е тази държава, дето ти делегира права да преговаряш от нейно име, в същото време зад гърба ти предрешава въпроса? Тази загуба на доверие е същата като онази отпреди 5 години, когато управляваше Тройната коалиция. Тогава, когато ни спряха фондовете. И ако вървим в тази насока, след няколко месеца отново ще сме изправени пред същата ситуация“, посочи Уручев и подчерта, че ГЕРБ е партията, която тогава спаси България. „ГЕРБ работи усилено с фондациите „Ханс Зайдел“ и „Конрад Аденауер“. Нашите министри ежедневно общуваха с комисарите. Започнат да правят нещо и го съгласуват с европейските институции. Две-три години градихме доверие и го изградихме. Отвориха ни фондовете. Вижте България как се преобрази, но за съжаление този процес се блокира в момента“, каза още Уручев. Той не скри гордостта си като депутат в ЕП, че всичко ново и хубаво е стартирало с европейски пари. „И да, България дофинансира. В годините на криза трудно се намираха тези пари. Трябваше да има затягане на коланите. Това е най-малкото, което да направим. Но трябваше тези пари да заработят за България, да се създаде инфраструктура. Трябваше да се привличат инвестиции, за да стане нашата страна малко по-модерна. Това беше голямото постижение. Сега се прави точно обратното“, допълни Владимир Уручев. Акцент в изказването му бе, че в условия на криза обикновено избуяват леви тенденции.

„Във Франция победиха социалистите. Няма обаче и две години откак са победили – срив на доверие. Преди седмица им мина вторият тур на изборите – социалистите са в тотална загуба. Германия – пълна победа на Меркел, наш много добър приятел. Вижте в Унгария какво става! В Португалия, в Испания. В условия на излизане от криза няма начин да се развиват икономиките с леви политики. Те имат нужда от пари в държавата, а пари има, когато икономиката върви напред. И хората виждат кои идеи работят за това икономиката да върви напред – това е дясното пространство“, изтъкна евродепутатът, който е четвърти в листата на ГЕРБ за евроизборите. По думите му другата специфика на левите политики е лицемерието и абсолютната арогантност на властта към народа. Обещава се абсолютно всичко, докарват го идеално на говорене, зад гърба обаче се прави точно обратното. По същия начин действат левите и в Европа, добави той.

Вирни се горе