Мобилното банкиране набира скорост отчитат от IDC

Мобилното банкиране набира скорост отчитат от IDC

Пазарът на мобилни банкови услуги ще расте стремително, прогнозира IDC.

Сега е моментът банките да инвестират в стратегии за мобилни банкови услуги. Скоро мобилното банкиране ще стане толкова важен продукт за потребителите, колкото и онлайн банкирането, посочват анализаторите, предаде TechNews.bg.

По-нататъшното развитие на технологиите в областта ще привлече нови потребители. Платежните системи могат да се окажат “убийствен” продукт, който ще направи мобилното банкиране основно направление за финансовите институции.

Все по-популярните социални мрежи могат също да изиграят положителна роля в по-нататъшното разпространение на мобилни банкови услуги, смята IDC.

Възстановяването на световната икономика, за което вече има признаци, ще постави началото на стремителен ръст на пазара за мобилни устройства и нови услуги.

Фактори за успеха на мобилното банкиране ще бъдат подобряването и разширяването на възможностите на доставчиците на услуги. Необходими са нови инициативи в областта на плащанията, повишаване на сигурността, партньорства между играчите на пазара и разработка на съвременни платформи.

Вирни се горе