"Мениджър" за добрите новини в банковата система

"Мениджър" за добрите новини в банковата система

Виолина Маринова, главният изпълнителен директор на Банка ДСК, е на корицата на новия брой на сп. “Мениджър”.

В обширно интервю за списанието тя казва: “Много от нашите клиенти сега ни благодарят, че сме ги приземили, като преди време не сме им отпуснали кредити.”

Бумът на кредитирането през 2006-2008 г. създаде донякъде еуфорични очаквания у потребителите и беше резултат от конкурентната банкова среда, казва тя.

Емоциите не са най-добрият съветник във вземането на решения. Всеки има мечти, те са нещо прекрасно, но има конкретни действия, които водят до тяхното сбъдване.

Неслучайно през последните години много водещи икономисти интегрират в икономическата наука своите прозрения на базата на психологически изследвания, особено тези, засягащи човешката преценка и вземането на решение.

Много от нашите клиенти сега ни благодарят, че сме ги “приземили”, като преди време не сме им отпуснали кредити, подчерава Маринова.

Спонтанността не е редно да е водеща при вземане на икономически решения. Те трябва да са добре обмислени и мотивирани с оглед на перспективата – как ще се развива кариерата на човека или дейността на фирмата му, как ще се планират бюджетите в семейството, смята тя.

Уволнител под наем, или три принципа как да се справим с тежката задача по освобождаването на служители, е друга от статиите в новия брой, която разказва как мениджърите могат да бъдат улеснени от хора, занимаващи се с професията на героя на Джордж Клуни във филма “Високо в небето”.

Новият брой обръща внимание и на влиянието на “Гугъл” върху имиджа на компаниите, в статия, озаглавена “Страхът от новия пиар”.

“Мениджър” публикува и ексклузивни коментари на Росен Петров, Боно и Росен Плевнелиев, който казва, че задачата на кабинета е да създаде платформа за бизнеса.

Вирни се горе