Д-р Кехайов участва в работна среща по проблемите на здравеопазването в Казахстан

Д-р Кехайов участва в работна среща по проблемите на здравеопазването в Казахстан

В най-големия административен и културен център на Казахстан – Алма Ата, по покана на Медицинската асоциация на Казахстан, д-р Андрей Кехайов, председател на Сдружение „Български лекар” и президент на Югоизточноевропейския медицински форум (ЮЕМФ), взе участие в работна среща по проблемите на здравеопазването в региона.

На срещата присъства г-жа Роза Куанишбекова, директор Управление здравеопазване на Алма Ата, заместник-кмета по здравеопазване на 1.5 милионния град, както и над 250 ръководители на лечебни заведения.

Д-р Кехайов направи презентация за здравеопазването в България и за ролята на медицинските асоциации. Той беше удостоен с най-високото отличие на Медицинската асоциация на Казахстан, връчено му от председателя на организацията, д-р Айжан Садикова, а също и с отличие от общинската администрация на града по повод 85 години обществено здравеопазване в Алма Ата.

От своя страна д-р Кехайов връчи на председателя на Казахстанската медицинска асоциация грамота за заслуги за развитието на ЮЕМФ и подари на асоциацията и на градската библиотека издадения от него „Алманах Лекари-общественици” и специализирано издание в областта на хирургията, на което е съавтор.

За следващите дни са планирани и други срещи на президента на ЮЕМФ.

Вирни се горе