Възстановиха туристическата маркировка на маршрута връх "Виденица" - Ягодинска пещера

 Възстановиха туристическата маркировка на маршрута връх "Виденица" - Ягодинска пещера

През изминалият уикенд /18-19 юни/ успешно се проведе поредната инициатива на сдружение Био-Б-Еко, подкрепена от Микрофонда на TimeHeroes.org

Идеята беше с участието на доброволци и екип на сдружението да се възстанови трасето и се опресни туристическата маркировка от връх Виденица до Ягодинска пещера, който маршрут вече може да се използва безопасно от туристите и може да се измине за 4-4,3 часа. Включиха се доброволци от Пловдив, младежи и студенти от село Чала, собственици на Къщи за гости от община Борино.

Задачата включваше почистването на туристическият маршрут, като се премахнаха храсти и паднали дървета по трасето от 7 км и съответно се обозначи и маркира целият участък.

Също така по време на инициативата се прочистиха подходите до Природна забележителност „Дяволски мост и водопадите” и към новата атракция в с.Чала-Орнитоложки пункт, от който могат да се наблюдават птици и диви животни на скалният връх „Свети Илия”. За успешна реализация на акцията, сдружението ангажира двама професионални дървосекачи, въоръжени с моторни триони, които извършиха по-специфичните операции. Част от доброволците, успешно покориха връх ВИДЕНИЦА, където поставиха националният трибагреник.

За радост най-вече на доброволците мероприятието приключи без среща с родопската мечка …

Екипът на сдружението изказва своята благодарност на платформата TimHeroes.bg, чрез която се набраха така нужните доброволци за провеждането на това начинание.

Вирни се горе