Смолян участва в международно изложение "Културен туризъм"

Смолян участва в  международно изложение "Културен туризъм"

Петдесет български общини и 21 държави от четири континента ще участват в Деветото международно изложение “Културен туризъм”, което започва днес от 11.00 ч. във Велико Търново и ще продължи до 21 април.

Тридневният форум е организиран от общината и от общинската агенция по туризъм “Царевград Търнов”, със съдействието на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация, Асоциацията на българските туроператори и туристически агенти и Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ).

В дните на изложението е предвидена кръгла маса на тема “Градът като сцена – успешни практики за представяне на културното наследство”. Ще бъде представен опитът на Франция в туристическите анимации в стария градски център на Байон. Ще се дискутират теми, свързани с конкурентоспособността и устойчивото развитие на българския туризъм, с маркетинга и туристическото предлагане в интернет.

В събота ще се състои и годишната среща на кметовете на общини в България по проблемите на туризма, организирана от МИЕТ.

Фолклорният ансамбъл “Родопа” също участва в концерт МДТ “Константин Кисимов” в гр.Велико Търново по повод представянето на община Смолян на Национална туристическа борса.

Вирни се горе