Пампорово и Мечи чал откриха сезона с обновени писти

Пампорово и Мечи чал откриха сезона с обновени писти

С нов сняг, обновени писти и хотели родопският зимен център Пампорово откри новия сезон. Над 60 процента е ръстът на британския пазар. През новия сезон курортът очаква и събитие от световна величина – в края на февруари Пампорово ще е домакин на Световното първенство по ски за журналисти.

Катаклизмите в климата не отминаха и Пампорово. Най-слънчевият български ски курорт успя само за няколко седмици да се пребори с катастрофалните наводнения в началото на декември. Проливните дъждове измиха само за няколко часа снега от близо 50 км писти и нанесоха материални щети за милиони.

В близките няколко години се очаква сериозна модернизация и подобряване на условията за ски и на Мечи чал над Чепеларе, където ще се разширят съществуващите писти. Преди няколко години двете ски зони – Пампорово и Мечи чал – се обединиха и предлагат на любителите на белите спортове значително по-голямо разнообразие.

За друго интересно събитие съобщи единствената за сега българска олимпийска шампионка в зимните спортове Екатерина Дафовска. На 9-ти февруари следващата година се навършват 20 години от нейния златен медал в биатлона, което ще бъде подобаващо отпразнувано в родния й Чепеларе и Пампорово./КРОСС/

Вирни се горе