Откриха Х-то Юбилейно туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

Откриха Х-то Юбилейно туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона”

Десетото юбилейно издание на ежегодното туристическо изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” откриха официално днес в курорта Пампорово.

Изложението събира хотелиери, туроператори, туристически сдружения, представители на бизнеса и представители на местната и изпълнителната власт в навечерието на зимния туристически сезон.

На Х-то изложение “Планините на България – гостоприемство в четири сезона” се представят туристически региони от страната и чужбина, а домакините илюстрираха възможностите на българските зимни курорти. Тази година борсата е с международно участие, като сред изложителите са участници от Кишпещ (Унгария), Зул (Германия), Александруполис (Гърция), Ялова (Турция), както и партньори от Балнакнските страни.

На форума ще се дискутира и проблемът с визовия режим за страни извън ЕС. В работната програма е включена кръгла маса на тема “Новото законодателство в подкрепа на българския туризъм”. В нея ще участват представители на МИЕ, българските консули в Турция и Гърция, кметове и депутати, общественици.

Основни организатори на събитието са “Пампорово” АД, общините Смолян и Чепеларе, Регионалната туристическа асоциация “Родопи”.

Новината в снимки – Виж “В обектива”

Вирни се горе