Младежите от доброволното формирование към община Смолян почистиха "Каньона на водопадите"

Младежите от доброволното формирование към община Смолян почистиха "Каньона на водопадите"

Доброволното формирование към Община Смолян пое инициатива и почисти туристическата забележителност „Каньона на водопадите”. Доброволците бяха подкрепени от Общината, която им осигури необходимата техника за тази цел. Пътеката е почистена до първата площадка за почивка. Бяха отремонтирани няколко стълбища, три моста и отстранени нарязани дървета, които са били на пътя.

В момента състоянието на пътеката е много по-добро. Доброволците обмислят идеята тази инициатива да стане традиционна.

Доброволното формирование към Община Смолян е едно от първите, регистрирани в страната, в което членуват 20 обучени младежи от Смолян. Формированието е регистрирано в регистъра на доброволните формирования за защита при пожари, бедствия и извънредни ситуации на Главна дирекция “Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР.

Повече за екопътека “Каньонът на водопадите” :

Екопътека “Каньонът на водопадите” в резерват “Сосковчето”, започва едва на 2-3 км от град Смолян и е маркирана като такава 2003-2004 г. с дължина 6 км, която в последствие, поради големия туристически интерес, е удължена на почти 10 км. Преминаването на пътеката през резервата дава възможност за наблюдаване на множество природни феномени и биологично разнообразие. Най-впечатляващи по нейната дължина са красивите водопади, на които и тя дължи своето име. Можете да се насладите на 46 от тях, ако изминете целия преход, като най-големия е водопад Орфей. По пътеката има места за отдих, а формата и е кръгова и се връщате откъдето сте тръгнали. Изминава се за около 4 часа, спокойно ходене.

Вирни се горе