Борисов: Веднага ще върна мандата

Борисов: Веднага ще върна мандата

Проектоправителството на Бойко Борисов няма да бъде представено пред Народното събрание.

Утре лидерът на ГЕРБ ще приеме мандата за кабинет от президента, още там ще обяви състава му, след което ще върне мандата.

Борисов обясни намеренията си пред журналисти в Народното събрание. Това според него ще спести “много малко време, около половин час, до връчването на мандата на следващата политическа сила”.

“Няма да представя правителството пред парламента, защото тройната коалиция вече е видна, така че само ще губя време, заяви Борисов и обяви: “Всеки ден така ще работим, докато "Атака” продължава да е в коалиция с ДПС.”

Като доказателство за съюза между БСП, ДПС и “Атака” той посочи участието на техни депутати във всички комисии в Народното събрание.

“Местан вчера си позволи да каже, че избирателят е решил, че въпреки че ГЕРБ е първа политическа сила, не й е достатъчно да управлява. Ако хората знаеха, че ДПС и "Атака” ще са заедно в комисии, че БСП и ДПС в смесените райони ще бъдат като една партия и ще се броят като една партия, резултатите от изборите щяха да са други, коментира Бойко Борисов.

На въпрос за твърденията на БСП, че от ГЕРБ оказват натиск върху конституционни съдии Борисов заяви: “Това са пълни измишльотини. Тези хора се договориха. Явно много пари са си раздали. И тези трикове го показват непрекъснато. Това е тактиката на комунистите – техният грях го преписват на другите”.

На въпрос докога групата на ГЕРБ ще работи така, и няма да участва в гласуването в парламента, Борисов отговори: “Всеки ден, докато “Атака” продължават да са коалиция с ДПС”.

Борисов обясни и възражението си към председателя на парламента тази сутрин за твърде краткото време за регистрация в Народното събрание:

"При регистрацията той не чака да мине цялото време, а щом станат 69 депутати, прекъсва системата и затова виждате – при толкова много депутати, кворумът е 68.

Това са трикове, понеже чух, че и Волен Сидеров, и Михаил Миков снощи говорили, че не били разбрали, че дошли да се закълнат, но не се регистрирали, и правили сметки. Сутринта пак направиха сметка, защото при този нисък кворум, няма значение дали са вътре депутатите или не.

Те самите, които говориха, че ние сме пречили на парламента, по този начин могат да държат по 68 депутати в зала. Тези трикове още първото заседание хората ги знаеха", каза Борисов.

Вирни се горе