Волейболистки от Сърбия и Славия избраха Смолян за подготвителен лагер

Волейболистки от Сърбия и Славия избраха Смолян за подготвителен лагер

Треньорите на двата тима споделиха отличните си впечатления от спортната база и условията, които им се предоставиха за пълноценна тренировка

Волейболистки от ВК Лесковац /Сърбия/ и женският на Славия /София / бяха в Смолян, където проведоха съвместен подготвителен лагер. Треньорите на двата тима споделиха отличните си впечатления от спортната база и условията, които им се предоставиха за пълноценна тренировка. „За първи път сме в Смолян заедно със Славия . Много сме доволни от идеалните условия в Спортната зала, от персонала и с удоволствие пак бихме дошли. Това мнение изрази треньорът на Лесковац Красис Миомир. Той допълни, че и климатът и местата, които са посетили в нашия град са ги очаровали и са били предпоставка за пълноценна тренировка. Миомир се е отдал на волейбола вече 20 години, бил е в националния отбор на Сърбия, а от една година е треньор. Той посочи, че отборът на Лесковац се финансира основно от общината. В края на разговора, сръбският треньор каза, че си тръгват от Смолян с много добри чувства и ще препоръча нашата база на колегите си.

„В града има добри условия за спорт, а залата ви е по-хубава от някои в София, перфектна е. Поддържана е и има пособия, които използваме, сподели впечатленията си и треньорката на Славия Габриела Айшинова.

Нейната майка, Таня Гогова , която е старши треньорка на отбора, европейска шампионка и бронзов медалист от Олимпиадата в Москва по волейбол, също похвали условията и ги нарече уникални. Гогова каза, че като състезател е идвала в Смолян, а сега за първи път като треньор . Тя пожела да се върне славата на града ни относно волейбола. „Тук общината е по-разгърната и смятам, че ще има бъдеще този спорт. Ще ви похвалим и отсега мислим и за зимен лагер”, каза още голямата дама на българския волейбол.

Вирни се горе