Успешна футболна събота за момчетата на ФК Палас" и отлична контрола за ветераните на града

Успешна футболна събота за момчетата на ФК Палас" и отлична контрола за ветераните на града

В събота (17.08.13) на градския стадион се изиграха три приятелски футболни срещи по повод 60 години от създаването на първия футболен клуб в града и 100 години от създаването на Община Рудозем,съобщи сайтът Rudozemnews.com.

За да играят с рудоземските футболисти, специални гости бяха момчетата от Фк “Рудар” (Пробищиб, Македония).

Те дойдоха в Рудозем по покана на Кмета на общината Румен Пехливанов с две формации, с които изиграха два мача.

В първия мач, набор 1999 – 2002, момчетата от ФК “Палас” показаха, че са по-класния отбор и заслужено победиха след четири попадения на Ерик Смилянов и краен резултат 4:3.

Втората среща започна с малко закъснение заради високите температури но пък и тук момчетата от Рудозем (набор 96 – 99), владеещи почти през целия мач топката, заслужено се поздравиха с минималното 1:0 с попадение след разбъркване пред вратата на гостите. Голмайстор за единственото попадение бе Неджми Еминов.

Македонските футболисти показаха доста стойностна и организирана в тактически и игрови план игра.

Треньора на ФК “Палас” сподели, че е останал доволен от видяното и от резултата и се надява на бъдещи такива взаимодействия с отбори от чужбина и страната.

След тази среща на стадион “Рудозем” излезнаха ветераните на ФК “Ботев” гр. Пловдив, предвождани от капитана им Динко Дерменджиев и сборен отбор от бивши футболисти на отборите “Миньор”, “Горубсо” и “Рубелла” “Палас” Рудозем. Мача протече равностойно, като отборите си размениха по един гол и завършиха при 1:1.

За да излъчат краен победител, капитаните на отборите се споразумяха да се бият дузпи.

Победители от срещата излязоха гостите от Ботев с един гол разлика.

Този ден бе изпълнен до краен предел с положителни футболни емоции и всички останаха много доволни от видяното и от трите срещи.

В понеделник отборът на ФК “Палас” деца (2000 – 2002) ще отпътува заедно със своя президент и имам на Рудозем – Хайри Шерифов, на подготвителен лагер в гр. Одрин (Турция) по покана на Областния управител на Одрин и със съдействието на Районния мюфтия Неджми Дъбов и Консулството на Република Турция в България.

Момчетата ще са на лагер там една седмица, като по време на подготовката ще изиграят и две контролни срещи с местни турски отбори.

Президента на ФК “Палас” Хайри Шерифов изказва своята благодарност към всички бизнесмени и институции, помагащи за развитието на детско – юношеския футбол в града. Той също така благодари и на родителите, поели разноските на своите деца за лагера в гр. Пловдив, който също премина успешно, постигайки победи в двете контроли, играни срещу отборите на ФК “Спартак” Пловдив (резулат 4:1 за рудоземчани)и ФК “Локомотив” Пловдив (2:1 за Палас).

Той благодари специално и на Кмета на община Рудозем г-н Румен Пехливанов, за оказаната помощ, съпричастността и загрижеността за развитието на футбола и спорта като цяло в града.

Вирни се горе