Отборът на „Чепинци“ спечели купата по хокей

Отборът на „Чепинци“ спечели купата по хокей

Отборът на „Чепинци“ спечели турнира по хокей на трева за „Купата на кмета” на община Златоград Мирослав Янечев. Надпреварите се проведоха миналата седмица за трета поредна година. Този турнир беше и част от празника за четвъртата годишнина на спортен клуб по хокей на трева „Златоград”.

На второ място завърши отборът на Неделино, трети останаха Баните. След награждаването всички на площадката бяха почерпени с лакомства по случай рождения ден на клуба, съобщиха от община Златоград. Спортните инициативи завършиха на Многофункционалната спортна площадка „Златоград”, където се проведе мини футболна среща между децата от ФК „Вихър” Златоград. Те бяха поздравени от Зам.-министър Каменов, след което той им подари почетна купа.

Всички спортни мероприятия, които се организираха и проведоха в Златоград през тези дни, бяха част от националната кампания на Министерството на физическото възпитание и спорта, под надслов „Аз обичам спорта”. В турнирите и състезанията, в община Златоград в четирите дни на кампаниата, взеха участие 200 деца и младежи, което е доказателство за това, че подрастващите обичат спорта. Това дава още повече стимул на местната власт да създава по-добри условия за спортуване и здравословен начин на живот за младите хора, посочиха от администрацията.

Вирни се горе