Ния Димитрова с втори медал от Европейското

 Ния Димитрова с втори медал от Европейското

Ния Димитрова спечели втори медал от европейското първенство по биатлон при девойките в словашкия зимен център Осръбле.

Димитрова, която в петък завоюва титлата в спринта на 7,5 км, днес прибави и бронзово отличие в преследването на 10 км (девойки). Българката завърши с време 33:00.7 минути и направи една грешка в стрелбата.

Шампионка стана украинката Ирина Варвинец с една грешка и време 32:20.8 минути. Втора на 37.1 секунди е Елиза Гаспарен от Швейцария с една грешка на огневия рубеж. Другите две български представителки – Десислава Стоянова и Стефани Попова, не завършиха. При юношите в преследването на 12,5 км с най-предно класиране от българите в Антон Синапов – 26-ти с две грешки и на 6:02.4 минути след победителя. Димитър Герджиков е 33-ри с три грешки и изоставане от 7:36.6 минути. Европейски шампион стана руснакът Александър Логинов с време 32:10.2 минути и две грешка в стрелбата.

Призовата тройка допълниха двама представители на Норвегия. Среброто взе Ветле-Сястад Кристиансен, който допусна две грешки в стрелбата, но остана на 23,5 секунди след победителя. Трети е Тингнес Йоханес Бо с две грешка на огневия рубеж и изоставане от 23,7 секунди.

Вирни се горе