Лятна Чепелареада ще се проведе на "Мечи чал"

Лятна Чепелареада ще се проведе на "Мечи чал"

След 4 последователни зимни издания, събрали повече от 300 участника в зимния ски и сноуборд многобой, Чепелареада ще направи своя летен дебют днес – 7 юни на връх „Мечи чал“.

Лятна Чепелареада е планинско събитие за тичане, ходене или колоездене по кратък маршрут със забавни изпитания, като стрелба с фунийки, забиване на пирони, цепене на дърва, скачане с чували, пиене на енергизираща напитка, подкрепяйки една зелена кауза – благоустрояване на старо смърчово дърво, съобщиха организаторите. Това е състезание за любители, но в същото време предизвикателство и за професионалисти, заради изпитанията, които го правят интересно до самия му край, съобщиха организаторите.

За участниците в лятна Чепелареада 2014 ще има преференциални възможности за настаняване в Чепеларе и Пампорово. В неделя, 8 юни, пък участниците ще могат да се насладят на трасетата на Вело парк Пампорово, възползвайки се от 10% намаление на дневната лифт карта или билет.

Инициатор и организатор на Чепелареадата е MOUNTAIN RESTART – организация, която презарежда хората в Планината по различни начини. Граждани на община Чепеларе и Смолян, желаещи да участват в зелената кауза, полагайки обществено полезен труд, могат да се включат в лятна Чепелареада индивидуално или отборно на половин цена, а при участие в дисциплина “Мама, татко и аз” – безплатно, след идентификация с лична карта.

Организиран е транспорт, шатъл бусове, които ще возят от Чепеларе църква „Св. Богородица“ – до вр. „Мечи чал“.

Вирни се горе